Oldal kiválasztása

ÉRTÉKŐR ROVAT

Szerdahelyi János abonyi dalköltő, nótaszerzőről emlékezünk meg ebben a kisfilmünkben és idézzük fel néhány ismert szerzeményét a teljesség igénye nélkül. XX. század egyik legrangosabb magyar nóta szerzője színes egyéniség volt. Igen nehéz időkben egyszerre igyekezett megfelelni mindenkori kötelességének, megállni a helyét pedagógusi pályáján és eltartani családját, ugyanakkor sohasem szűnt meg szenvedélyének élni, zenét írni, zenekart, kórust szervezni és vezetni.

“Sej Nagyabonyban csak két torony látszik” szól az egykori népdal, és bizony az egyik a kettő közül a lassan 300 éves református templom tornya. Ebben az anyagban Gáll Károly lelkész úr segítségével nyertünk betekintést a múltba, idéztünk fel és ezzel őriztünk meg emlékeket az utókornak…

Fogadjátok szeretettel a 2Torony Média legújabb értékőr anyagát az Abonyi Református Templomról

Értékőr rovatunkban ezúttal az Abonyi városháza 116 éves történetét dolgoztuk fel a teljeség igénye nélkül, “Györe Pál: Százéves az Abonyi Városháza c.” könyve és Járdány Gyula fotói alapján, melyben segítségünkre volt Györe Tibor és Jandácsik Pál az Abonyi falumúzeumból, és Dr. Egedy Zsolt Abony város alpolgármestere is.

10 perces doku-megemlékezés kisfilm amit az Abonyi, Doni hősök 76.-ik évfordulójára készítettem 2019-ben. A városi koszorúzás és megemlékezés pillanatai, valamint a videóban Markó Ferenc az Abonyi értéktár egyik alapítója és az “Abony múltja” Facebook csoport létrehozója mesél a doni áttörés helyi vonatkozásáról, azokról az abonyi katonákról, hősökről, akik háborúba indultak és nem tértek többé haza….

Levelező

14 + 4 =

Küldjön nekünk üzenetet ha:

Amennyiben ötlete van valamely kategóriában azzal kapcsolatban, hogy mit dolgozzunk fel, kivel látna szívesen riportot, javaslata van a következő témára vagy akár szereplőkre. Írjon nekünk akkor is, ha Ön, vagy munkája, vállalkozása, egyesülete, társadalmi szervezetének tevékenysége mutatkozna be műsorunkban. Ebben az esetben is szívesen vesszük jelentkezését és keresni fogjuk elérhetőségén. Szívesen fogadjuk levelét akkor is, ha csak véleményét szeretné megosztani csatornánkkal kapcsolatban.

Köszönjük előre is!

Pin It on Pinterest

Share This